• Gazdaş

Evsel ve küçük tüketimli ticari tesislerde, doğalgazın kullanımına yönelik olarak oluşturulacak tesisatların ;tasarımı, yapımı, kontrolü, işletmeye alınması ve işletmeye alınmasından sonra yapılabilecek ilave ve tadilatları kapsar. Servis kutusundan itibaren Isıtma (kombi,kazan, soba, radyant ısıtıcı v.s ), ticari tesis için doğalgaz tesisatı (fırın, ocak, kuzine , döner ocağı ,buhar tesisatı v.s) , mutfak ve ocaklar için doğalgaz tesisatını İGDAŞ teknik şartnamesine uygun olarak tasarımını,imalatını , projelendirilmesini en uygun fiyatlarla , estetikten ödün vermeden müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.

KOLON TESİSATI :
İGDAŞ servis kutusundan itibaren binadaki tüm dairelere giden sayaç vanalarına kadar olan tesisattır.Kolon tesisatlarında bütün binanın doğalgaz tesisatını kesen Ana kesme vanası kullanılması zorunludur.Kolon tesisatlarında deprem vanası kullanılması zorunludur.Servis kutusunun olmaması ve uygun olması durumunda yan binalardan hat alınabilir. İşbilir Mühendislik uzman kadrosu ve yetkili kaynakçı ustalarıyla ; boru çapının belirlenmesi, güzergah seçimi ,kaynak ve montaj işçiliği ile müşterilerimize hizmet etmektedir.

İÇ TESİSAT :
Sayaçtan itibaren yakıcı cihazlara kadar olan tesisattır.Evsel tüketimde ocak , kombi,soba şofbene kadar olan tesisattır. Vidalı birleştirme ile montaj işlemleri yapılır.Uzman kadromuz GAZDAŞ yetkili tesisatçı ustalarıyla doğalgaz tesisatının güzergahını, boru çaplarını, kullanılacak yakıcı cihazların yerini tespit edip montaj işlemlerini yapmaktadır.
Proje işlemleri GAZDAŞ yetkili İşbilir Mühendislik tarafından çizilip online olarak GAZDAŞ tarafından onaylatılmaktadır. Onaylanan projeye göre doğalgaz tesisatı yetkili ustalarımızla yapılmaktadır.
Doğalgaz Tesisatı tamamlanan projelerin randevuları tarafımızca GAZDAŞ´tan talep edilmektedir. Randevu günü yetkili makine mühendislerimizle ve GAZDAŞ tesisat kontrol mühendisleri ile birlikte doğalgaz tesisatının sızdırmazlık kontrolü ve projeye uygunluğu kontrol edilerek doğalgaz uygunluk belgesi verilir.

SORULARLA DOĞALGAZ TESİSATI
1. Binamızda hiç doğalgaz kullanan yok, igdaş s.kutusu da yok doğalgaza geçmek için ne yapmalıyız?
Cevap : Binanızda doğalgaz yoksa öncelikle doğalgaza geçmek istiyoruz diye oy çokluğuyla karar alınması gerekiyor ( 8 daire den fazla olan binalarda noter tasdikli karar defteri ile ), daha sonra GAZDAŞ a müracaat edilip abonelik yapılması gerekiyor. Abonelik işlemlerinden sonra GAZDAŞ s.kutusu nu binaya getirme işlemini yapar, abonelik işlemlerinden sonra İşbilir Mühendislik ücretsiz keşif yaparak anakolon doğalgaz tesisatını tasarlar ve fiyatlandırır. Ana kolon tesisatı binaya aittir, bütün daire sakinleri tarafından yaptırılır. Ana kolon tesisatından sonra isteyen bina sakini daire içi doğalgaz tesisatını yaptırabilir.

2. Dairemin kapısına kadar doğalgaz tesisatı gelmiş , doğalgaza geçmek için ne yapmalıyım?
Cevap : Bu durumda yapmanız gereken İşbilir Mühendislik tarafından ücretsiz keşif için talepte bulunmak, aboneliğiniz yoksa GAZDAŞ hizmet binalarından veya GAZDAŞ web sitesinden online abone olmak. Keşif sırasında doğalgaz tesisatının güzergahı , fiyatlandırılması müşteriye iletilir. Uygun görülmesi durumunda proje onay işleminin ardından dan doğalgaz tesisatı yapılır.

3. Merkezi sistem doğalgaz kullanıyoruz, sıcak su ve ocak için doğalgaz kullanmak istiyoruz ne yapmalıyız ?
Cevap: Ocak ve şofben için doğalgaz tesisatının yapılabilmesi için binanın domestik kolonunun yapılmış olması gerekiyor. Yani daire kapılarına kadar sayaç vanalarının getirilmesi gerekiyor. Domestik kolonunuz yoksa bizi arayıp keşif talebinde bulunabilirsiniz. Domestik kolon yapıldıktan sonra isteyen daire sakinleri dairelerine ocak ve şofben (sıcak su için) doğalgaz tesisatını uzman kadromuza yaptırabilirler.

4. Doğalgaz tesisatını İşbilir Mühendisliğe yaptırdığımda gazım ne kadar sürede açılır?
Cevap : Aboneliğiniz varsa Doğalgaz tesisatında süreç şu şekilde işlemektedir. Projeniz tarafımızca çizlip GAZDAŞa online olarak gönderilmesi (1 gün), projenizin GAZDAŞ tarafından onaylanması (yaklaşık 1-2 gün),müşterimizin kullanım sözleşmesini yapması (müşteriye bağlı), doğalgaz tesisatı imalatının İşbilir Mühendislik tarafından yapılması (1 gün), GAZDAŞ tan tesisat kontrol için randevu alınması (yaklaşık 4-8 gün) , randevu gününde tesisatın kontrolünün yapılıp gazın açılması. Toplam süre yoğunluğa bağlı olarak yaklaşık 7-12 gün arasında açılabilmektedir.

5. İşyerim var doğalgaza geçmek istiyorum ne yapmam gerekiyor?
Cevap : Doğalgazı üretimde (yemek pişirmek,ısıtmak, v.s.) için kullanan lokanta, cafe , kahve hane catering v.s yerler ticari işyeri olarak adlandırılır. Ticari işyerlerinde güvence bedeli tüketilen doğal gaz miktarına göre hesaplanır. Ticari yerlerde içtesisatlar 1’’ ve üstü çaplarda kaynaklı birleştirme ile yapılır. Doğalgaz tesisatı yapılacak cihazların ( endüstriyel ocak, fırın, benmari,döner ocağı, çay ocağı v.s. ) T.S.E. li ve vizeli olması gerekiyor. Uzman mühendis ve kadromuz ile her türlü ticari tesisin doğalgaza dönüşüm hizmetini yapmaktadır.

Her türlü sorularınız için İşbilir Mühendisliği arayabilirsiniz.

İletişim

  • Taşatpaşa mah. Köprübaşı cad. No:21 Edirne (25 Kasım Stadyumu Arkası)
  • info@isbilirmuhendislik.com.tr
  • 0 (284) 214 22 00
  • 0 (284) 214 22 12
  • www.isbilirmuhendislik.com.tr

Bilgi Bankası

    Kombi Bakımının Faydaları

    Kombi bakım ve tamir ustaları yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışan kombilerin kış aylarında da sorunsuz bir ş..